Pradžia Easy-to-read
lt
en

„Medus ne tik į arbatą“ – paskaita su degustacija

Pradžia
Bibliotekoje vyko įdomi ir kvapni paskaita apie medų, jo savybes bei jo ragavimą. Rasa Nabažaitė (medaus somelje) dalijosi žiniomis apie įvairias medaus rūšis, jo istoriją ir į ką reikėtų atsižvelgti jį renkantis.
Smagiausia dalis – medaus degustacija, kurios metu buvo išragauti net 7 skirtingos medaus rūšys – nuo tradicinių iki itin netikėtų. Daugiausia diskusijų sukėlė iš sosnovskio barščių žiedų surinktas medus, pasižymintis išskirtiniu aromatu ir netikėtu skoniu.
Paskaitos ir degustacijos dalyviai įsitikino, kad medus – tai ne tik saldiklis arbatai, bet ir įvairialypė, kultūrinę bei kulinarinę vertę turinti medžiaga.